Individuele vragen

Dit zijn vragen van ouders, kennissen of hulpverleners van mensen met autisme. Vaak zijn zij op zoek naar individuele begeleiding van kinderen, jongeren of volwassenen met autisme, hetzij tijdens een specifieke uitstap, hetzij op regelmatige basis.

Als je je inschrijft voor individuele vragen, geef je Autonoom vzw. de toestemming om jouw contactgegevens door te geven aan wie op zoek is naar een begeleider. De aanvrager zoekt dan zelf contact met de mensen die zich kandidaat stelden voor dergelijke activiteiten.

Individuele activiteiten met jongeren en (jong)volwassenen met autisme
Wil je eens ‘op stap' met iemand met autisme? Sociale activiteiten uit het dagelijkse leven (zoals wandelen, iets gaan drinken, naar de film gaan,...) kan jij mee mogelijk maken voor een persoon met autisme.

Babysit en thuisoppas bij kinderen en jongeren met een autismespectrumstoornis
Wil je graag op kinderen met autisme passen, zodat de ouders tijd kunnen maken voor zichzelf of voor eventuele brussen? Omdat kinderen met autisme extra zorg nodig hebben, zijn ouders vaak op zoek naar een oppas die (basis)kennis over autisme heeft, iemand zoals jij?

Speciale oproepen
Dit zijn vragen naar individuele begeleiding die niet bij de vorige categorieën horen
Voorbeelden: extra begeleiding op bosklas, helpende handen op vakantie met het gezin, iemand die wat extra aandacht kan geven tijdens een verjaardagsfeestje…